dinsdag 11-12-2018
.: Welkom  :.
 
 Gezond en plezierig sporten!

Nick de Wild Sportsupport & Volleybaltraining verzorgt sportevenementen en trainingen voor en geeft advies aan sportverenigingen, sportbonden, sportkoepels, scholen etc. Samen sporten is gezellig, sociaal en sportief. En goed bewegen is goed voor de gezondheid. Dat kan in recreatief verband, maar ook in prestatief opzicht. Elke doelgroep krijgt van Nick maatwerk. Precies afgestemd op uw vraag en behoeften. Nick denkt altijd met u mee. Gezond en plezierig sporten staat voorop! Kijk gerust verder op deze website. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met Nick op.

  
 Laatste nieuws
Kampioen! - zondag 2 december 2018

Kampioen!

Zaterdag 24 november 2018 is het door Nick getrainde Nuvoc MB1 team ongeslagen Kampioen geworden!

Allemaal: Van Harte Gefeliciteerd!

Uitdagende Volleybaloefeningen

 

 

In de praktijk merk ik steeds weer dat veel trainers behoefte hebben aan volleybaloefenstof die direct bruikbaar is voor hun specifieke teams. Trainers willen graag gevarieerde trainingen geven. Spelers willen eveneens graag variatie en vooral uitdaging in de trainingen. Kortom: er is vraag naar variatie in goede en uitdagende oefenstof. Mede daarom heb ik de meest succesvolle en effectieve oefeningen die ik sinds juli 2010 in de zaal nieuw heb gedraaid nu in een tweede bundel met oefenstof uitgebracht.Deze bundel beschrijft volleybaloefeningen die volop in de praktijk zijn gebruikt en verder zijn ontwikkeld. Spelers vinden deze oefeningen prettig en uitdagend. Ze leren er van en worden er aantoonbaar beter van. Ook nu kun je als trainer volop je ei kwijt als het gaat om aanleren en verbeteren van de talloze accenten binnen de technische vaardigheden van je spelers. Hoofdstuk 2 start met 100 oefeningen die met name geschikt zijn voor mini's en jeugd. Doel van deze oefeningen is het verbeteren van de balvaardigheid, coordinatie en balbaan inschatting. Vervolgens zo'n 70 basisoefeningen met talloze uitdagingen voor C-B-A jeugd en senioren op alle niveaus. Er is hierbij ook specifieke aandacht voor team-aspecten als het gaat om rotatietraining en veldverdediging. Tenslotte heb ik in de bijlagen bonusmateriaal toegevoegd dat zeer waardevol voor je kan zijn. Het boekwerk telt 100 pagina's.

Kortom: “Uitdagende Volleybaloefeningen”

Voor de inhoudsopgave en bestellen van het boekwerk Uitdagende Volleybaloefeningen ga je naar het winkeltje.

 

Boekwerk "Favoriete Volleybaloefeningen"

Trainen en opleiden van volleyballers is een mooi, uitdagend maar moeilijk vak. Hoe leer ik spelers de diverse basistechnieken aan? Welke accenten moet ik trainen? Hoe kan ik de spelers technisch verbeteren? Hoe herken ik fouten, welke aanwijzingen moet ik geven en op welke wijze? Tactisch trainen? Teamplay? En last but not least: welke oefeningen gebruik ik?

Uiteindelijk sta je als trainer in de zaal met een groep spelers die het een en ander van jou als trainer verwachten. Spelers willen graag nieuwe dingen leren. De training moet plezierig en veilig zijn. Er moet voldoende uitdaging in zitten. De oefenstof moet voor alle spelers goed zijn. De intensiteit van de oefeningen moet op orde zijn. En de training moet qua organisatie goed in elkaar steken.

Er zijn al veel boeken geschreven over volleybal basistechnieken: hoe ziet de beweging eruit, welke keywords gebruik je etc. In mijn praktijk als opleider van trainers merk ik dat de moeilijkheid bij veel trainers (ook) vaak zit in het vertalen hiervan naar goede en gevarieerde oefenstof. Daarom heb ik besloten om uit mijn archief een aantal oefenvormen op papier te zetten waar jij als trainer volop mee aan de gang kunt.

Deze bundel beschrijft volleybaloefeningen die hun waarde in de praktijk jarenlang hebben bewezen. En nog steeds bewijzen. Spelers waarderen deze oefeningen. Ze leren ervan en worden beter. Als trainer kan je er ook volop je ei in kwijt als het gaat om aanleren en verbeteren van de talloze accenten binnen de technische vaardigheden van je spelers. Hoofdstuk 2 start met 90 oefeningen die geschikt zijn voor mini’s en jeugd. Vervolgens 76 basisoefeningen met talloze variaties voor C-B-A jeugd en senioren op alle niveaus. Totaal kom je dan op zo'n 250 oefeningen.Tenslotte heb ik in de bijlagen bonusmateriaal toegevoegd dat zeer waardevol voor je kan zijn. Het boekwerk telt 100 pagina's.

Voor de inhoudsopgave en bestellen van het boekwerk Favoriete Volleybaloefeningen ga je naar het winkeltje.

Boekwerk "Favoriete Volleybal Warming Ups"

Je lichaam moet goed warm gedraaid worden voordat je met de eigenlijke training of wedstrijd begint. Doe je dat niet, dan heb je een grote(re) kans op blessures. Bij een goede voorbereiding van een volleybaltraining of een volleybalwedstrijd hoort dus altijd een degelijke en verantwoorde warming up (WU). Dat geldt voor alle soorten volleyballers: van mini’s, jeugd tot senioren, recreanten en professionals.

De oefeningen die in de WU uitgevoerd worden, zorgen ervoor dat het lichaam zich geleidelijk aanpast op de komende inspanningen. Door een juiste WU worden blessures voorkomen. Een ander doel van de WU is het in de juiste sfeer komen van de training of wedstrijd.

Deze bundel beschrijft WU-oefeningen die hun waarde in mijn trainingspraktijk jarenlang hebben bewezen. En nog steeds bewijzen. Spelers waarderen deze WU-oefeningen en WU-spelvormen. Ze worden er flink warm van en komen goed in de sfeer. Natuurlijk kun je ook oefeningen met elkaar combineren. Dit boekwerk heb ik als volgt ingedeeld:

  1. Bewegingsscholing (16x WU, met variaties en tips)
  2. Buikspieren en stabilisatie romp (28x)
  3. Spelvormen (8x, met variaties en tips) en Tikspelen (11x)

Ik sluit af met enkele kanttekeningen bij stretching en movement preps en beschrijf een voorbeeld van een wedstrijd warming up.

Verder heb ik in de bijlagen bonusmateriaal toegevoegd dat zeer waardevol voor je kan zijn:

  • Opleidingsroute voor spelverdelers
  • Algemene trainingsopbouw bij herstel na een blessure.

Kortom: “Favoriete Volleybal Warming Ups”

Voor de inhoudsopgave en bestellen van het boekwerk Favoriete Volleybal Warming Ups ga je naar het winkeltje.

Voor meer nieuws, ga naar: Nieuwsarchief

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Afdrukken   
 Contact informatie

Nick de Wild Sportsupport & Volleybaltraining
E:
info@nickdewild.nl

 Afdrukken   
© 2007-14 Nick de Wild  : Website door B-Smart Web Solutions : Gebruiksovereenkomst : Inloggen