dinsdag 11-12-2018
Nick de Wild
.: Nieuwsarchief  :.
 
 Nieuwsarchief

Drie Kampioenen!

Zaterdag 14 april 2018 zijn drie (mede) door Nick getrainde teams Kampioen geworden:

 • Nuvoc Meisjes B2: ongeslagen Kampioen!
 • Nuvoc Jongens B1: Kampioen!
 • VC Vessem Dames 2: ongeslagen Kampioen!

Allemaal: Van Harte Gefeliciteerd!

Kampioen!

Zaterdag 9 december 2017 is het door Nick getrainde Nuvoc Meisjes B2-team ongeslagen Kampioen geworden.

Nuvoc CMV6 2e van Nederland!

Zaterdag 27 mei 2017 nam het CMV6-team van Nuvoc, als Regiokampioen van Zuid-Nederland, deel aan het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap in Emmeloord. Na drie wedstrijden eindigde het team ongeslagen als 1e in hun poule. Daarna werd de kruisfinale overtuigend gewonnen en plaatste het team zich voor de finale. Na een zinderende en echt maar net verloren finale is het team op een zeer waardige manier 2e van Nederland geworden. Een fantastische en historische topprestatie in de volleybalhistorie van Nuvoc.

Nuvoc CMV6 Regiokampioen!

Zaterdag 20 mei 2017 is het CMV6-team van Nuvoc, met goed en spectaculair volleybalspel, Regiokampioen geworden. Een fantastische prestatie! 

Nuvoc Meisjes C1 Kampioen!

Zaterdag 15 april 2017 is het Nuvoc Meisjes C1 team, getraind door Nick en Joke, ongeslagen Kampioen geworden in de Hoofdklasse C. Prachtige prestatie!

Mooie 2e plaats voor Nuvoc!

Op woensdag 28 december 2016 heeft Nuvoc tijdens het zwaar bezette internationale minivolleybal toernooi in Sint Anthonis met supergoed volleybal een mooie tweede plaats bij CMV-6 behaald.

Nuvoc Meisjes A2 Kampioen! 

Zaterdag 17 december 2016 is het Nuvoc Meisjes A2 team dat Nick traint en coacht Kampioen geworden. 

Bravo'99 Meisjes A Kampioen!

Zaterdag 16 april 2016 is Bravo'99 Meisjes A Kampioen geworden.

VC Verrekijker Dames 2 Kampioen!

Zaterdag 2 april 2016 is VC Verrekijker Dames 2 ongeslagen Kampioen geworden. Dames: Van Harte Gefeliciteerd!

Nuvoc Meisjes-C2 Kampioen!

Zaterdag 9 januari 2016 is Nuvoc Meisjes-C2 ongeslagen Kampioen geworden. 

Nuvo'68 huurt Nick in

Nick gaat de eerste helft van 2016 de CMV-spelers van Nuvo'68 trainen en tegelijkertijd de assistent CMV-trainers van deze club opleiden/bijscholen.

Nuvoc behaalt fraaie derde plaats!

Nuvoc heeft op 28 december 2015 tijdens het zwaar bezette internationaal mini-volleybal toernooi van Activia met zeer goed volleybal een prachtige derde plaats bij CMV-niveau 5 behaald!

Nuvoc CMV 4-5 Kampioen van Zuid-Nederland!

Op 25 april 2015 werden de Nuvoc CMV-teams op niveau 4 en 5 Kampioen van de Regio Zuid-Nederland. Proficiat!  

Nuvoc CMV 4-5-6 Rayonkampioen!

Op 18 april 2015 werden de Nuvoc CMV-teams op zowel niveau 4, 5 en 6 Kampioen van het Rayon De Kempen. Proficiat! 

Trainers-clinic in Finland

Op 20 december 2014 verzorgde Nick een succesvolle volleybalclinic voor trainers in Finland. Lees verder voor de reacties van coaches en speelsters...

Nuvoc MC2 Kampioen!

Op zaterdag 6 december is het Meisjes C2-team van Nuvoc ongeslagen Kampioen geworden.

Finland gebruikt oefeningen

Nick

Van Virginie De Carne :

Wij in Salon Viesti Salo volleybal club Finland maken gebruik van de balvaardigheidsoefeningen. De kinderen vinden het echt motiverend en als trainster is het super de oefeningen ook te gebruiken in de alledaagse trainingen.

Na een vertaling naar het Engels maken ook onze clubtrainers gebruik van je oefeningen (hoofdstuk 2 uit boek Favoriete Volleybaloefeningen).

Onze Finse meisjes werken hard om van niveau naar niveau te stijgen en zij oefenen zelfs thuis wat het alledaags spelen motiveert. Lees verder...

Dertig Clinics Basisscholen

In de maand juni heeft Nick, in opdracht van VC Verrekijker, tijdens 30 clinics op basisscholen in Oirschot, 500 kinderen kennis laten maken met volleybal. Een deel indoor en een deel op de beach van de Markt in Oirschot.

Nick tekent contract bij Bravo'99

In het seizoen 2014-2015 gaat Nick twee teams trainen bij Bravo'99 uit Westerhoven.

Nuvoc verlengt contract met Nick

Volleybalvereniging Nuvoc heeft het contract met Nick verlengd. Nick traint de Veldhovense vereniging nu ook in het seizoen 2014-2015, het zevende seizoen dat Nick als trainer verbonden is aan deze club.

VC Verrekijker verlengt contract met Nick

Volleybalclub Verrekijker heeft het contract met Nick verlengd. Nick traint de Oirschotse vereniging nu ook in het seizoen 2014-2015, het zesde seizoen dat Nick als trainer verbonden is aan deze club.

VC Bladel Meisjes-B Kampioen!

VC Bladel Meisjes-B, getraind door Nick, is op 14 december 2013 Kampioen geworden.

Nuvoc Meisjes-A Kampioen!

Het Nuvoc Meisjes-A team, dat getraind wordt door Nick, is zaterdag 7 december 2013 Kampioen geworden. Nieuwsbrief Teachers for Africa

Om de trainers van VC Verrekijker bij te scholen, verzorgt Nick in november 2013 twee clinics.

In het seizoen 2013-2014 geeft Nick volleybaltraining bij:

Clinic Jubileum DKJO, Verrekijker 1e plaats, nieuwe opdrachten - 9 mei 2013

Op zaterdag 27 april verzorgde Nick een speciale clinic voor de jeugd van de jubilerende 50 jaar bestaande volleybalvereniging DKJO te Mierlo.

Contractverlengingen en mooie volleybalprojecten!

Nick gaat in het seizoen 2015-2016 verder met het trainen van diverse teams bij Bravo'99 (Westerhoven), VC Verrekijker (Oirschot) en Nuvoc (Veldhoven).

In mei 2015 verzorgde Nick in Nederweert een demonstratietraining met een jeugdteam van Fortutas voor de trainers van deze club.

In juni 2015 verzorgde Nick, in samenwerking met VC Verrekijker, 20 beachclinics voor 475 basisschoolleerlingen op de markt in Oirschot.

In september 2015 verzorgt Nick een speciale clinic voor de Gemertse mini's van VC Were Di.

In september 2015 gaat Nick tijdens vier bijeenkomsten CMV-trainers van Livoc (Liessel) opleiden cq bijscholen.

Finse volleybalbond neemt methodiek van Nick over!

De Finse volleybalbond neemt de balvaardigheidsmethodiek met de 6 levels die Nick voor mini's en jeugdspelers ontwikkeld heeft, helemaal over. Meer info op de site van de bond over de levels vind je hier (Fins) en conclusies en aanbevelingen van Nick hier (Engels).

 

Nuvoc Meisjes B2 Kampioen! 

Nuvoc CMV6 2e plaats NK! 

 

VC Verrekijker Meisjes B is als 1e geeindigd in de competitie!  Van Harte Gefeliciteerd met dit mooie resultaat; namens jullie trainer Nick.

 

 

In opdracht van VC Bladel verzorgt Nick in april en mei op drie basisscholen in Hapert en Bladel kennismakingslessen volleybal voor groepen 3 en 4.

 

  In opdracht van volleybalvereniging Volleer te Leersum verzorgt Nick in april en mei twee clinics voor het bijscholen en opleiden van trainers van deze vereniging.

 

Verrekijker Meisjes-A Kampioen !

Zaterdag 15 december 2012 is Verrekijker Meisjes-A ongeslagen Kampioen geworden ! Een hele mooie prestatie.  

In het seizoen 2012-2013 verzorgt Nick volleybaltrainingen voor VC Verrekijker, VC Vessem, VC Bladel, Nuvoc en Kempentraining.

 Clinics Atletiek

In juli verzorgt Nick een aantal clinics Atletiek voor de Stichting WigWam Vallei Nederland in Valkenburg aan de Geul.

Mooie aanbeveling VVC Best...

Mooie aanbeveling voor Nick van Jac Goorden (voorzitter TC VVC Best) op LinkedIn. �Nick werkte in seizoen 2011-2012 voor VVC Best en schoolde daar de trainers bij. Lees verder...

VC Verrekijker Meisjes-B Kampioen !

Het Meisjes-B2 team van VC Verrekijker, getraind door Nick, is kampioen geworden. Een heel mooi resultaat van hard trainen en blijven strijden als 1 team.

VC Vessem Jongens-C Kampioen !

Ook het Jongens-C team van VC Vessem, getraind door Nick, is kampioen geworden. Een prachtige prestatie van deze 1e jaars C-spelers.

VV Huizen Jongens C wint finales Asics Open !

Het Jongens C team van Volleybalvereniging Huizen is Nederlands Kampioen geworden door Taurus in een zeer spannende finale van de Asics Open te verslaan. Nick heeft hier een kleine bijdrage aan geleverd: 5 jongens van dit kampioensteam komen uit zijn trainingsgroep bij de PDK Volleybalschool. Heel het team: Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! 

Nick verzorgt clinics kennismaken met volleybal

In de maand april organiseert volleybalvereniging mvc De Hangar uit Eindhoven een groot scholenproject om kinderen van de basisscholen in de wijk Meerhoven kennis te laten maken met volleybal. Nick werkt hier ook aan mee: in totaal 14 clinics krijgen 150 kids uit groep 3-4-5 aantrekkelijke en dynamische CMV-oefenvormen aangeboden. Behalve kennis maken met de volleybalsport kunnen de kids na het project verder bij de club via proeftrainingen.

Nick en zijn gezin hebben in de zomer van 2011 deelgenomen aan het project Smash! in Kaapstad. Lees meer…

Erelid Bravo'99

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (november 2011) van volleybalvereniging Bravo’99 is Nick benoemd tot Erelid van Bravo’99

PDK Volleybalschool schakelt Nick in

Na een geslaagde gasttraining eind oktober gaat Nick voor de rest van dit seizoen aan de slag als hoofdtrainer van de Jeugd-C bij de Prima Donna Kaas Volleybalschool in Huizen.

Record aantal deelnemers Kempen Training

Kempen Training is weer van start gegaan. Voor het derde achtereenvolgende seizoen traint Nick zeer gemotiveerde jeugdspelers van een aantal verenigingen uit de Kempen: VC Vessem, Bravo’99, VC Riethoven, Pegasus, Nuvoc, BVC, VC Verrekijker en VC Bladel. Dit seizoen kent de Kempen Training een record aantal deelnemers: maar liefst 62 spelers trainen op zondagochtend fanatiek in de Nuvochal. De totale groep is verdeeld in twee blokken. Er wordt op drie velden getraind en Nick wordt bijgestaan door assistenten van de deelnemende clubs. Alle kids zijn voorzien van een fraai donkerblauw t-shirt met op de rugzijde: Kempen Training 2011-2012. Lees meer…

Trainers opgeleid en bijgeschoold

In september en oktober heeft Nick in Riethoven en in Breda (De Burgst) totaal 26 CMV-trainers bijgeschoold c.q. opgeleid. Per cursus kwamen in vier dagdelen alle CMV-speltypen, opzet van trainen, aanleren en verbeteren basistechnieken, bewegingsscholing, trainingsmethodieken en didactiek op praktische wijze aan de orde. Trainers werkten met gerichte opdrachten  in de zaal met groepjes mini’s en kregen positief kritische feedback van andere deelnemers en van Nick. Het vierde dagdeel trainde Nick de trainers als zijnde zijn mini’s. Alle trainers waren zeer te spreken over deze cursusopzet en kunnen nu beter aan de slag bij hun eigen clubs. Lees meer...

Geslaagd Scholenproject  Volleybalinstuif

In oktober heeft Nick op 1 dag kennismakingslessen volleybal verzorgd voor 200 leerlingen van twee basisscholen in het Limburgse Kessel. In samenwerking met vrijwilligers van VC Kessel werd een week later een volleybalinstuif georganiseerd. Hier kwamen 70 enthousiaste leerlingen op af. Inmiddels zijn 8 van hen gestart met proeftrainingen bij de club.

Gasttraining Volleybalschool Huizen 

Zondag 30 oktober geeft Nick een gasttraining van drie uur aan Jongens-C van de Prima Donna Kaas Volleybalschool in Huizen.

Nieuwe opdrachten...

De Burgst uit Breda schakelt Nick in voor de opleiding van CMV-trainers.

VVC Best schakelt Nick in voor het opleiden van trainers in 2011-2012.

VC Waalre schakelt Nick in voor het opleiden van trainers in 2011-2012.

 

 

                                                      

Bij VC Vessem gaat Nick in het seizoen 2011-2012 training geven aan het Jongens-C team en het Dames 1 team.

 

In opdracht van Stichting Wigwam Vallei Nederland en i.s.m. de Atletiekunie geeft Nick in juli 2011 in het Limburgse Heel een aantal clinics Atletiek voor kinderen en jongeren met een beperking.
  VC Verrekijker (Oirschot) haalt Nick voor het nieuwe seizoen binnen om de trainingen te verzorgen voor de twee Meisjes-B teams.
 

Voor Nuvoc te Veldhoven gaat Nick het Jongens-A team trainen. Nick gaat ook een groep CMV nivo 5-6 trainen.

 

In 2011-2012 verzorgt Nick wederom de Kempentraingen. De Kempentrainingen zijn populair: meer dan 50 spelers en speelsters hebben zich al aangemeld voor deze volleybaltrainingen.

 

In oktober 2011 geeft Nick een trainerscursus van 4 clinics aan de trainers van VC Riethoven.

 

 

 

In september 2011 geeft Nick twee clinics voor trainers en coaches van VC de Hilver te Diessen.

 

 

 Bravo'99 M1 behaalt 7e plaats op NK.

Den Haag, 28 mei 2011, Houtrustsporthal. Bravo'99 Meisjes 1 speelt vandaag wedstrijden om het Nationale Gesloten Jeugdkampioenschap A-teams. In de poule werd gestreden tegen andere Regiokampioenen: Sleen, SVI-Zwolle en Dynamo Tubbergen. Alle drie sterke teams. Tegen Sleen werd vrij gedegen gespeeld, van SVI-Zwolle werd in de eerste set nipt verloren en tegen het ijzersterke Dynamo werd kansloos verloren. De meiden hebben goed hun best gedaan, veel leermomenten meegenomen en het toernooi afgesloten met een 7e plaats. Al met al een mooie ervaring die de meiden hebben opgedaan; het is immers niet voor iedereen weggelegd om op een NK te mogen/kunnen spelen! Van het trotse Bravo'99 bestuur ontving elke speelster nog een fraai bokaaltje.

Bravo'99 Meisjes 1 Regiokampioen !

Panningen, 23 april. In een warme hal bereidt Bravo'99 Meisjes 1 zich voor op de finale van het Regiokampioenschap A-Jeugd Zuidoost-Nederland. De tegenstander is Were Di uit Gemert. We spreken af vrijuit ons eigen spel te gaan spelen en er helemaal vol voor te gaan. De meiden zijn behoorlijk nerveus. Maar dat verandert snel. Na de eerste punten dendert Meisjes 1 over Were Di heen. Onze servicedruk is zeer hoog. Maar ook onze verdediging, spelverdeling en aanval zijn van behoorlijk goed niveau. Het spelplezier spat er aan alle kanten van af. Onze drive om ballen van de grond te halen is ongekend. Wellicht spelen we wel het beste volleybal van dit seizoen…Ook onze meegereisde supporters kunnen het bijna niet geloven. Maar de setstanden zijn overduidelijk: 25-5, 25-8 en 25-21. En dus een 3-0 zege! Hierdoor zijn de meiden Regiokampioen, gaat de wisselbeker mee naar Westerhoven en is deelname aan het NK voor clubteams een feit. Meisjes 1 behoort hierdoor zoiezo tot de beste 8 A-jeugdteams van Nederland. Het NK wordt gespeeld op zaterdag 28 mei in Den Haag.


Clinics trainers Revoc/VCB 

Nick geeft in april en mei 2011 twee clinics voor trainers bij Revoc/VCB te Reuver:

Clinic 1: Opbouw van oefeningen in het algemeen; hoe houd je het leuk voor diverse leeftijdsgroepen en hoe krijgen ze zoveel mogelijk effectieve balcontacten - niveau CMV-C-B. 

Clinic 2: Bovenhands spelen en spelverdeling - alle leeftijden.

 

Reacties van aantal spelers/speelsters die hebben deelgenomen aan de Kempentraining seizoen 2010-2011:

 ”Ik vond het heel leuk en leerzaam. Vooral bovenhands gaat beter. De training duurt lang genoeg. Ik heb veel geleerd. Dank je wel!”

Meer reacties...

Bravo'99 Meisjes 1 KAMPIOEN !

·       �Team pakt vierde titel op rij !
·       �Sportgala Valkenswaard: Meisjes 1 Sportteam van het jaar 2010 !

Meisjes 1 heeft het wéér voor elkaar. In de op één na laatste competitiewedstrijd werd voor volgepakte tribunes tegen ODI de kampioenswedstrijd gespeeld. Drie punten waren genoeg, maar de meiden maakten er een fraaie 4-0 overwinning van. Hierdoor heeft het team vier titels op rij gepakt. Zowel in de C als in de B (2 maal) en nu in de A-jeugd. Door dit kampioenschap speelt Meisjes 1 op zaterdag 23 april in Panningen om het Regiokampioenschap van Zuidoost-Nederland.

Op vrijdag 25 maart ontving Meisjes 1 nόg een wel heel bijzondere titel tijdens het Sportgala Valkenswaard. Nadat alle kampioenen van de 150 Valkenswaardse sportverenigingen waren gehuldigd en voorzien van een oorkonde en fraaie t-shirts werd het spannend… Immers, Bravo’99 had Meisjes 1 voorgedragen ter nominatie van “Sportteam van het jaar 2010”. Dat zij met vier andere sportteams werden genomineerd was al heel bijzonder. Maar dat zij er ook nog met de titel “Sportteam van het jaar 2010” vandoor gingen was ronduit spectaculair!

Deze titel is zeer terecht en wel verdiend. Redenen voor de jury om deze prijs aan Bravo’99 toe te kennen: “Het Bravo’99 Meisjes-1 team is voor het derde achtereenvolgende seizoen kampioen geworden: 2007-2008 Kampioen Jeugd-C klasse (ongeslagen), 2008-2009 Kampioen Jeugd B-klasse (slechts 1 uitwedstrijd verloren), 2009-2010 Kampioen Jeugd B-klasse (ongeslagen). En stevent in het huidige seizoen 2010-2011 wederom af op het kampioenschap in de Jeugd A-klasse.In sport- en volleyballand betekent 3x kampioen achter elkaar, met uitzicht op 4x achter elkaar, een vrijwel ongekende prestatie. Bovendien kampte het team in het seizoen 2009-2010 met een zware blessure van spelverdeelster Jessica (gebroken been), waardoor sinds december 2009 de rest van dat seizoen alle wedstrijden met slechts 1 spelverdeelster gespeeld moesten worden. Het team is qua leeftijd relatief erg jong. Zo zouden 2 speelsters in het seizoen 2009-2010 in feite nog moeten en kunnen uitkomen in de C-klasse (gold ook voor seizoen 2008-2009). Naast de uitstekende sportieve prestaties en resultaten toont het team zich ook nog eens maatschappelijk betrokken. Zo leveren een aantal speelsters hun bijdragen door o.m. hun maatschappelijke stages in te zetten bij het assisteren van het trainen van de jongste jeugd (6-12 jaar) en door mee te helpen bij het jaarlijkse kamp van de mini’s (6-12 jaar)”.

Meiden: van harte gefeliciteerd !

Clinic CMV-trainers Terneuzen

Zaterdag 22 januari stond een CMV clinic met Nick de Wild op het programma. Trainers en coaches uit Zeeland waren uitgenodigd om  deze clinic  te volgen. Rond 30 mensen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt. De clinic was georganiseerd door Kenny, en alles verliep vlekkeloos.
Om 10.00 u stond een aantal mensen in hun sportkleren klaar om de clinic ook lijfelijk te ondergaan. Na een pittige warming-up (veel rode hoofden en veel gepuf) werden  alle volleybaltechnieken door Nick doorgenomen. Aan de hand van oefeningen gaf hij tips om de verschillende technieken aan te leren of te verbeteren.
Zo passeerden de onderhandse en de bovenhandse techniek.  De techniek werd doorgenomen aan de hand van een aantal leuke oefeningen om deze technieken aan te leren. Ook de service en de aanval werden doorgenomen. Er was ruimte voor vragen en daar werd goed gebruik van gemaakt. Vooral vragen over hoe een foute techniek bij kinderen te verbeteren. Hier had Nick de Wild een aantal goede adviezen voor.
Aan het einde van de clinic was er ook nog een pittige oefening die zelfs op een seniorentraining prima gebruikt kan worden. Er werd afgesloten met een spelletje koningsveld: altijd leuk, iedereen wordt bloedfanatiek.
Het was een leuke interessante clinic, met goede en leuke oefeningen. Iedereen kan  zeker dingen uit deze clinic gebruiken in de trainingen. De tijd vloog voorbij en het was dat de beheerder het net voor onze neus weghaalde en onze stoel bijna onder ons vandaan trok, anders hadden we zeker nog veel langer door kunnen gaan. 

Trainersbegeleiding VC Herten gaat verder!

In de tweede helft van het huidige seizoen 2010-2011 gaat Nick verder met het begeleiden van de trainers van VC Herten. Nick is tijdens twaalf trainingen aanwezig om de trainers met gerichte technische raad en daad bij te staan.

Artikel Agilityladders in Volley Techno

"Bewegingsscholing: effectief gebruik van agilityladders in volleybaltraining". Dat is de titel van het artikel dat Nick geschreven heeft voor en gepubliceerd is in de laatste editie van Volley Techno, het vakblad voor volleybaltrainers van de NVVO.
 
Trainen betekent dat het gaat om een oefenproces dat gericht is op het verbeteren van het prestatieniveau in bepaalde vaardigheden. Als je naar het volleybalspel kijkt dan is het vaak zo dat “het team dat het beste beweegt, wint”. Zeker bij de jongste jeugd speelt effectief bewegen een essentiële rol. Immers, het trainen van de factor kracht is hier nog vrijwel niet aan de orde. Vaak trainen we onze jeugd daarom in eerste instantie puur technisch en zodra dat per nivo redelijk op orde is ook meer tactisch en mentaal. Echter, veel trainers van mini’s en jeugd richten zich in de praktijk vooral op de speelactie van de basistechnieken. Het aanleren en verbeteren van verplaatsen is vaak onderbelicht. En juist via gerichte bewegingsscholing (in feite: verplaatsen) zijn de spelers eerder bij de bal om de speelactie voort te zetten. Mijn ervaring van de afgelopen tien jaar leert dat flink inzetten op bewegingsscholing loont. Je spelers worden snel beter en krijgen daardoor meer (zelf)vertrouwen. De prestaties in de wedstrijden worden beter en de spelers raken daardoor gemotiveerd(er) om nog meer te leren. Niet alleen bij mini’s en jeugd gebruik ik hiervoor, sinds 5 jaar, als hulpmiddel de agilityladder. Ook bij senioren leidt deze aanpak sneller tot betere resultaten.
 
Het artikel gaat in op: gebruik agilityladders in volleybaltraining, bewegingsscholing en agilityladders: doelstellingen en hulpmiddel, voorbeelden van oefeningen, hoe meet je de resultaten / effecten, gebruik in training en sluit af met een aantal conclusies cq aanbevelingen.
De volledige inhoud van dit artikel verscheen eerder in het nieuwste boek van de hand van Nick: Favoriete Volleybaloefeningen.

Nieuws 17 december 2010: Clinic in Terneuzen

In opdracht van CMV Zeeland verzorgt Nick een clinic voor alle volleybal jeugdtrainers en coaches op zaterdag 22 januari 2011 van 10.00-12.00 uur. Thema's: effectief trainen van bewegingsscholing en technische volleybal basisvaardigheden. Deze clinic vindt plaats in sporthal De Vliegende Vaart in Terneuzen.  

Positief coachen

‘Wel winnen, hè!’ is de titel van de theatervoorstelling van Ewald van Kouwen, een van de oprichters van Stichting Positief Coachen. In 2010 heeft hij try-outs gegeven van deze voorstelling waarmee hij trainers en coaches in de sport probeert te inspireren om de kracht van positiviteit in te zetten. Vanaf maart 2011 organiseren de sportbonden, waaronder de wielrenunie, een theatertour door het hele land.
 
Stichting Positief Coachen ondersteunt sportverenigingen om aan een positieve clubcultuur te werken die structureel kan blijven bestaan. In zo’n cultuur ontwikkelen spelers zich beter (en zetten dus betere prestaties neer!) en haken ze minder snel af, en zijn vrijwilligers sneller bereid om actief te blijven of te worden. Dat versterkt niet alleen de sportclubs, maar geeft ook allerlei maatschappelijke effecten.
 
Ook volleybaltrainers kunnen veel baat hebben bij het programma. “Positief Coachen is een programma om sporters effectief te begeleiden. Het werkt in teamsporten maar ook individuele sporten”, aldus Ewald van Kouwen. “Het is onderbouwd met jarenlang wetenschappelijk onderzoek, wat het volgens mij uniek maakt. En is gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches. Ook hier in Nederland. We hebben het gegoten in een aantrekkelijke vorm, denk aan die theatervoorstellingen, want we willen graag het grote publiek bereiken.” Lees verder...

Nieuws September 2010:

Dit najaar verzorgt Nick weer een groot aantal clinics kennismaking met volleybal op basisscholen in:

 • Baarlo (L), in opdracht van VV Tupos
 • Kessel (L), in opdracht van VC Kessel
 • Sleeuwijk (NBr), in opdracht van Sportservice Noord-Brabant
 • Oirschot (NBr), in opdracht van VC Verrekijker.

Nieuws Zomer 2010:

Clinics atletiek bij Wigwamvakanties

Stichting Wigwam Vallei Nederland organiseert NSGK Wigwamvakanties voor kinderen en jongeren met een beperking, hun ouders en broertjes en zusjes. NSGK Wigwamvakanties hebben een duur van één of twee weken en worden gedurende de zomermaanden gehouden op zes bijzondere locaties in Nederland.

Zorgeloos genieten met het hele gezin
Als gezin met een kind of een jongere met een beperking, is het vaak moeilijk om met het hele gezin op vakantie te gaan. Daarom organiseert de Stichting Wigwam Vallei Nederland NSGK Wigwamvakanties: logeren in een aangepaste wigwam, met een avontuurlijk activiteitenprogramma voor alle kinderen.

Alle zorg uit handen
Er zijn NSGK Wigwamvakanties in Arnhem, Dronten, Heel, Nieuwveen, Ossendrecht en Valkenburg aan de Geul. Op elke locatie staan volledig ingerichte wigwams of wigwamtenthuisjes met aangepast sanitair op loopafstand. Vijf dagen per week is er tussen 10.00 en 16.30 uur voor alle kinderen een avontuurlijk activiteitenprogramma met spelletjes, sport, tekenen, knutselen, muziek en toneel. Iedereen kan eraan meedoen, want elk kind met een beperking krijgt een eigen begeleider.

Clinics atletiek
In samenwerking met de Atletiekunie verzorgt Nick voor het derde achtereenvolgende jaar een serie atletiek clinics voor deze kinderen. De clinics vinden dit jaar plaats in de maand juli in Dronten, Nieuwveen en Heel.

Voor het seizoen 2010-2011 heeft Nick

nieuwe contracten afgesloten met:

 • Bravo’99: Training en Coaching
 • VC Herten: Opleiden trainers
 • VC Pegasus: Training
 • VC Waalre: Opleiden trainers
 • Kempentraining: extra training voor jeugdspelers van Bravo’99, BVC, Nuvoc, VC Bladel, VC Hoogeloon, VC Pegasus, VC Riethoven, VC Verrekijker en VC Vessem.

Nieuws 2 mei 2010: VC Verrekijker Heren 1 wint de Beker!

Nick trainde afgelopen 2 seizoenen VC Verrekijker H1.

Bravo'99 Meisjes 1 Kampioen!

Zaterdag 3 april 2010 werd het Meisjes 1 team van volleybalvereniging Bravo’99 ongeslagen Kampioen 2009-2010 ! En dat voor het derde achtereenvolgende jaar. Eerst in de C, daarna 2 maal in de B: een prachtige en unieke prestatie.  

 * In het vaktijdschrift Volley Techno (release februari 2010) van de Nederlandse Vereniging voor Volleybal Oefenmeesters (NVVO) schreef Nick een artikel over aantrekkelijke atletiekvormen bij trainen van mini- en jeugdvolleyballers. In dit artikel gaat Nick in op de historie, de gebruikers, het Fun in Athletics materiaal, de link naar volleybal en zijn bevindingen en conclusies uit de praktijk. Leden van de NVVO (gediplomeerde volleybaltrainers) ontvangen de Volley Techno 4x per jaar.

Kennismakingslessen volleybal

In april, mei en juni 2010 verzorgt Nick, in opdracht van Sportservice Noord-Brabant en in het kader van het plaatselijke KIDS-sport project, een aantal kennismakingslessen volleybal voor groep 5 en 6 leerlingen van twee basisscholen in de gemeente Heeze-Leende. Ook in Oirschot begeleidt Nick in april 2010 een scholenproject in opdracht van VC Verrekijker.

Geslaagde Clinics en Volleybalinstuif, Kempentraining, Eerste prijzen. - vrijdag 22 januari 2010

 

Geslaagde Clinics en Volleybalinstuif bij VC Kessel

Nadat alle kinderen (135) van de groepen 3 t/m 5 donderdag 14 januari tijdens de gymlessen kennis hebben kunnen maken met volleybal, kwamen ze in grote getale (65) op woensdag 20 januari om 14.30 uur deelnemen aan een heuse volleybalinstuif. De speciale gymlessen op basisschool De Merwijck als ook de volleybalinstuif werden verzorgd door VC Kessel in samenwerking met Nick de Wild, één van de bekendste trainers op het gebied van circulatievolleybal. Daarnaast konden de kinderen genieten van echt volleybalgeweld door één van de spelers van VC Kessel Heren 1.De clinics en de instuif lieten iedereen kennis maken met volleybal en zien hoe leuk circulatievolleybal wel niet is.  

Kempentraining loopt als een trein

Dit seizoen verzorgt Nick de Kempentraining voor jeugdspelers van negen verenigingen. Volleybalvereniging Nuvoc interviewde Nick en schreef hier een artikel over. Lees verder...

 

 
 • Kerstvolleybaltoernooi 2009 te Gemert: zowel het meisjes-B team van Bravo'99 dat Nick traint en coacht, als het Jongensteam van VC Pegasus dat Nick mede traint, hebben op 29 december 2009 de 1e prijs in de wacht gesleept! Alle speelsters en spelers: van harte gefeliciteerd!
 •  
  Deskundigheidsbevordering:

  In de periode september-december 2009 leidde Nick, via totaal 26 clinics, in totaal 50 volleybaltrainers op:

  -        Baarlo: 16 trainers van VC Tupos, 4 clinics

  -        Kessel: 10 trainers van VC Kessel, PEX HHC en Bach, 4 clinics

  -        Reusel: 15 trainers van VC Pegasus en De Hilver, 3 clinics

  -        Erp; 3 trainers van VC Errup, 6 clinics

  -        Herten: 6 trainers van VC Herten, 9 clinics.

   

   

  Nieuwe opdrachten:

  ·        VC Herten verlengt het contract mbt opleiden van de trainers. In de periode januari-juni 2010 gaat Nick de trainers met raad en daad bijstaan.

  ·        Bij VC Errup gaat Nick in januari-juni 2010 de trainers begeleiden.

  ·       VC Waalre huurt Nick in januari 2010 in voor bijscholing van trainers.

  ·       In januari 2010 begeleidt Nick, in opdracht van VC Kessel, clinics voor leerlingen van groepen 3 t/m 5 van de lokale basisschool. Ook verzorgt Nick voor deze leerlingen een instuif bij VC Kessel.

  Nieuwe trainersopleidingen !

  In oktober en november begeleidt Nick in Kessel de opleiding Circulatie- en Minivolleybal voor trainers van VC Kessel, SV Bach en Pex/HHC.

  • In oktober verzorgt Nick in Reusel drie clinics Circulatie- en Minivolleybal voor trainers van VC Pegasus en De Hilver.
  • Het scholenproject voor volleybalvereniging Tupos (Baarlo) dat door Nick is begeleid, heeft meteen 15 aanmeldingen voor proeftrainingen bij de club opgeleverd.

  Mooi succes voor AT&T en nieuwe opdrachten!

  •  Bedrijfsteam AT&T behaalt 3e plaats beachvolleybaltoernooi!

  “Nou de volleybal is geweest en we zijn 3de geworden dus de training heeft geholpen. Zag tijdens het spel wel dingen terug komen die we van jou en je dochter geleerd hebben, helaas waren in de andere teams spelers die het vaker deden dus deze waren toch wat sterker dan ons. Maar dat mocht de pret niet drukken, nog bedankt voor je inzet en mochten we nog wat training nodig hebben dan weten we je te vinden.”

  • In de afgelopen zomermaanden heeft Nick in Arnhem, Heel, Valkenburg a/d Geul en Ossendrecht 16 clinics Fun in Athletics gegeven aan kinderen in het kader van WigWam-vakanties
  • Nick gaat met ingang van het nieuwe seizoen de minitrainers van volleybalvereniging VC Errup opleiden en begeleiden.
  • Dit najaar gaat Nick een scholenproject voor volleybalvereniging Tupos (Baarlo) verzorgen.


  Nieuwe ontwikkelingen, projecten en opdrachten !

  • Na vijf jaar nam Nick op 30 mei 2009 afscheid van VC Detac uit het dorpje Zeeland (N-Br). Behalve training geven aan de mini’s en jeugd, leidde Nick hier ook trainers op en verzorgde diverse scholenprojecten waardoor vele spelers zijn gaan volleyballen. Het CMV en het jeugdvolleybal van VC Detac zijn springlevend: totaal spelen er inmiddels 100 mini’s en jeugdleden onder begeleiding van prima trainers en actief kader!
  • Het scholenproject en de demodag die Nick voor de spiksplinternieuwe volleybalvereniging mvc De Hangar uit Eindhoven onlangs verzorgde, leidden tot een prachtig resultaat: maar liefst 50 mini’s hebben zich ingeschreven voor de instuiftrainingen die momenteel gegeven worden. Verder is er ook een volleybalspeeltuin voor de allerjongsten ingericht. Daar doen op dit moment 26 kids aan mee.
  • Woensdag 10 juni 2009 verzorgde Nick een succesvolle training voor het volleybal bedrijfsteam van AT&T Global Network Services Nederland uit Den Haag.
  • Ook komend seizoen traint Nick Heren 1 en Dames 1 van Volleybalclub Verrekijker in Oirschot. Bovendien verzorgt Nick maandelijks bijscholingstrajecten voor de minitrainers van deze club.
  • In seizoen 2009-2010 blijft Nick, net als afgelopen seizoen, training geven aan het Jongens-A team van Volleybalclub Pegasus te Reusel.
  • Verder blijft Nick Bravo’99 Meisjes-B trainen en coachen.
  • Ledenwerving: zaterdag 19 september verzorgt Nick in Roermond een clinic voor de mini's en jeugd van VC Herten en voor kids die wellicht willen gaan volleyballen bij VC Herten.

   

   

  Nieuwe projecten!

   

   

   

   

 • In het seizoen 2009-2010 gaat Nick de Kempenvolleybal-trainingen verzorgen. Dit zijn trainingen voor talentvolle C-jeugdspelers van 9 verenigingen uit De Kempen.

  • Voor de net opgerichte Eindhovense volleybalvereniging MVC De Hangar gaat Nick in mei-juni-juli aan de slag. De werkzaamheden bestaan uit 12 kennismakingsclinics groepen 3-4-5 op twee basisscholen. Verder verzorgt Nick een speciale demo-clinic en 14 instuiftrainingen bij de club.
  • Meisjes-B Bravo'99 Kampioen!
  • Afgelopen zaterdag 21 maart werd het Bravo'99 Meisjes-B team Kampioen. Dit team wordt ook dit seizoen getraind en gecoacht door Nick. Veel van deze speelsters traint Nick al vanaf de mini's. Vorig jaar werd het team kampioen in de C-klasse. Anouk, Eline, Emy, Jessica, Jessie, Linda, Nienke, Silvie en Veronique: van harte proficiat!

  Nick verzorgt scholenproject VC Verrekijker en adviseert VC Kessel

  • In maart verzorgt Nick, in opdracht van VC Verrekijker, een scholenproject in Oirschot: een serie kennismakingslessen volleybal voor 100 basisschoolleerlingen.

   

  Nick adviseert volleybalclub Kessel over de lange termijn visie en het bijbehorende trainers opleidingsplan.                                        

  Deskundigheidsbevordering trainers Tupos en VC Herten!

  • Volleybalvereniging Tupos uit Baarlo huurt Nick in voor het verzorgen van een trainerscursus Circulatie- en Minivolleybal. Deze praktijgerichte cursus duurt vier dagdelen en vindt plaats in het najaar van 2009.

    Nick gaat ook na de zomervakantie door met het maandelijks begeleiden van de trainers van volleybalclub Herten.                                        

  Nieuw scholenproject VC Fortutas!

  Voor volleybalclub Fortutas te Nederweert verzorgt Nick in februari en maart 2009 totaal 14 kennismakingslessen volleybal voor basisschoolleerlingen.

  Nieuwe projecten bij VCE/PSV en Verrekijker!

  Vrijdag 13 februari en vrijdag 13 maart 2009 begeleidt Nick i.s.m. VCE/PSV twee volleybalclinics voor ruim 100 basisschoolleerlingen in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. De clinics vormen een onderdeel van een B.O.S.(Buurt-Onderwijs-Sport)-project van de gemeente Eindhoven.

  Zondag 8 februari 2009 vindt bij VC Verrekijker in Oirschot een clinic voor trainers plaats over het gebruik van agility ladders en bewegingsscholing in volleybaltraining.

  Succes voor jeugdvolleybalteams Bravo'99 en VC Pegasus !

   

  • Op het gezellige Kerstvolleybaltoernooi 2008 van Were Di te Gemert heeft het meisjes-B volleybalteam van Bravo'99, getraind en gecoacht door Nick, een welverdiende 3e plaats behaald.
  • Het jongensteam van VC Pegasus, dat Nick (mede) traint, werd zelfs 1e.
  • Mooie resultaten; van harte gefeliciteerd allemaal !
  • Nick wenst iedereen een zeer sportief en gezond 2009 !

  Nieuwe clinics agility ladders en bewegingsscholing !

   

  • Op woensdag 17 december 2008 verzorgt Nick een clinic over het gebruik van agility ladders en bewegingsscholing in volleybaltraining bij VC Pegasus te Reusel.
  • Hetzelfde thema staat op het programma op zondag 18 januari 2009 bij volleybalvereniging Pex/HHC te Horn.

  Hoge waardering trainers Volleer, VC Tupos en VC Kessel werven nieuwe leden!

  In september 2008 heeft Nick, gedurende vier dagdelen, 16 trainers van volleybalvereniging Volleer te Leersum opgeleid. De evaluatie hiervan wijst uit dat de opleiding zeer goed werd gewaardeerd. Gemiddeld een 9. Lees verder...

  Geslaagde kennismaking met circulatievolleybal op Baarlose scholen

  Volleybalvereniging Tupos heeft de afgelopen drie weken in samenwerking met de basisscholen Panta Rhei, de Bollenberg en de Omnibus in Baarlo kennismakings-lessen circulatievolleybal georganiseerd. De kinderen van de groepen 3 en 4 hebben tijdens drie gymlessen kennis gemaakt met circulatievolleybal.

  Circulatievolleybal is een dynamisch volleybalspel voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Circulatievolleybal is verdeeld in verschillende niveaus waarbij kinderen stap voor stap de technieken van het volleybalspel leren en waarbij beweging centraal staat. Tijdens de gymlessen wordt er aandacht besteed aan vang- en gooitechnieken, de onderarmse techniek, de onderhandse service en maken de kinderen kennis met de smash.

  Doordat de kinderen veel samen en individueel en in tweetallen met de bal bezig zijn leren ze al snel de basis van enkele technieken. Naast de technieken, die de kinderen leren, wordt er aan de algemene motorische ontwikkeling gewerkt door middel van verschillende loopvormen met en zonder bal en individuele oefeningen met de bal. Ook worden de spelregels uitgelegd, zodat er ook al wedstrijdjes gespeeld worden.

  Deze kennismakingslessen zijn geleid door Nick de Wild. Deze prof-trainer is door Tupos ingehuurd om deze lessen te verzorgen. Nick is tijdens de lessen ondersteund door verschillende vrijwilligers van Tupos.

  Meer dan 20 kinderen nemen na deze gymlessen deel aan drie gratis proeftrainingen bij Tupos.

  Druk bezochte jeugdvolleybalinstuif VC Kessel was een mooie happening

  Nadat de jeugd van de groepen 3 t/m 5 tijdens de gymlessen op basisschool De Merwijck in Kessel middels een volleybalclinic kennis hadden kunnen maken met circulatievolleybal, konden ze snel daarna deelnemen aan de VC kessel jeugdvolleybalinstuif. En dat deden ze in grote getalen! Maar liefst 38 kinderen deden mee.
  Onder begeleiding van de bekende trainer op het gebied van circulatievolleybal Nick de Wild waren alle kinderen van 14.30-16.00 uur volop bezig met allerlei volleybaloefeningen! Door trapladdertjes, om pionnen bewegen, met ballen over banken rollen, kop- en frikandelrollen, over het net gooien, vangen, ja….zelfs SMASHEN! En dat allemaal, met op de achtergrond flinke muziek. Iedereen genoot intens. Na een korte adempuze om even bij te komen was het tijd voor het echte werk: er werden heuse wedstrijden gespeeld op circulatievolleybalniveau 1 en 2. Na deze forse inspanning ging iedereen moe maar zeer voldaan naar huis en konden de deelnemers terugkijken op een erg leuke middag in de Kesselse
  sportzaal.

  En zo kan ook VC Kessel wederom spreken van een mooie happening.
  Een woord van dank gaat uit naar een ieder die heeft meegeholpen om deze happening mede te doen slagen!

  Veel beweging en beleving tijdens volleybalclinic basisschool Kessel  

  • Afgelopen donderdag 2 oktober organiseerde VC Kessel in samenwerking met basisschool De Merwijck een clinic voor de groepen 3, 4 en 5. De hele ochtend stonden de gymlessen voor deze groepen in het teken van volleybal.
  • Alles, ook dit jaar weer, onder begeleiding van Nick de Wild, professioneel volleybaltrainer. Met veel enthousiasme en veel inzet was het hartstikke leuk om alle groepen zo volop te zien volleyballen. Natuurlijk met verschillen tussen de groepen 3 en bijvoorbeeld 5. Maar ieder was op z’n eigen niveau enthousiast bezig met de beginselen van het volleybal. Na afloop van iedere groepsles kregen de kinderen een uitnodiging mee voor de volleybalinstuif van woensdag 8 oktober. Dat belooft weer heel erg leuk te worden, met veel muziek, veel volleybaloefeningen en natuurlijk een wedstrijdje.

  Nieuws 22 september 2008: 

  •  Clinic ledenwerving VC Herten zeer goed verlopen: veel nieuwe leden!

   Nieuws 27 augustus 2008:

  •  Nick traint nu ook het Jongens-A team van VC Pegasus in Reusel.
  • In september verzorgt Nick voor Nuvoc volleybal clinics op twee Veldhovense basisscholen.
  • In oktober begeleidt Nick, in opdracht van VC Kessel, een volleybal scholenproject volleybalinstuif.

  Nick verzorgt Beach clinics en Atletiek clinics

  • In juli en augustus leidt Nick, in opdracht van Free Time Promotion BV, 10 clinics Beachvolleybal op verschillende Center Parcs lokaties in Nederland en België.
  • In de zomermaanden geeft Nick 8 aangepaste atletiek clinics voor kinderen met een fysieke en/of verstandelijke beperking in het kader van WigWam vakanties Valkenburg (L) en Arnhem.

  Aan de slag bij Verrekijker en planning nieuwe activiteiten

  • Nick gaat aan de slag bij volleybalvereniging Verrekijker te Oirschot. Daar traint hij in seizoen 2008-2009 Dames 1 en Heren 1.
  • Bij volleybalverenigingen Bravo'99, Detac en Nuvoc blijft Nick ook komend seizoen wekelijks diverse mini- en jeugdteams trainen.
  • VC Herten heeft Nick in seizoen 2008-2009 vastgelegd voor verzorgen van negen clinics: gasttrainingen, bijscholen trainers, instuif ledenwerving, betrekken coaches/ouders.
  • In september-oktober 2008 verzorgt Nick 18 kennismakingslessen volleybal voor groepen 3-4-5 van basisscholen in Baarlo in opdracht van volleybalvereniging Tupos.
  • Volleybalvereniging Volleer te Leersum schakelt Nick in september 2008 in voor 4 dagdelen opleiding van CMV-trainers.
  • Voor volleybalverenigingen Aspargos en Brovoc verzorgt Nick in september 2008 te Grubbenvorst twee speciale trainingen voor de mini's.


  Succes voor Rayonteam en Detac-minis !
  Het 2e jaars Meisjes-B Rayonteam Midden-Zuid heeft zondag 20 april het eindtoernooi van de Meisjes-B ZuidOost-Nederland gewonnen. Onder leiding van Nick en zijn assistent-trainers Guy en Didi hebben alle meiden dit seizoen 20 zondagochtenden hard getraind. Die trainingsarbeid werpt zijn vruchten af. Voor volgepakte tribunes lieten de meiden prachtig volleybal zien. In drie goede en spannende wedstrijden werden achtereenvolgens de 1e jaars-B van Midden-Zuid en de twee zeer sterke teams van Noord verslagen. Dat het team over karakter en vechtersmentaliteit beschikt toonden ze vooral toen een 16-23 achterstand werd weggewerkt tot setwinst 27-25. Ook in de laatste wedstrijd imponeerden de meiden, vooral door het servicegeweld van Ellis en een aanhoudende strijdlust. Complimenten !

   

 • Bij Detac traint Nick al jaren mini's. Dit seizoen is er succes voor de jongens minivolleybal nivo-4; zij behaalden de 1e plaats in de competitie. De meisjes van nivo-6 eindigden in de top van hun competitie en hebben tijdens de Rayonkampioenschappen heel knap de finale bereikt. Hierdoor strijden zij mee om het Regiokampioenschap op 18 mei in Panningen. Allemaal proficiat met dit mooie resultaat !

  Kampioen !

  Het Meisjes-C2 team van Bravo'99, getraind en gecoacht door Nick, is afgelopen zaterdag (ongeslagen) Kampioen geworden. Proficiat!

  Kampioen !
  Het Nuvoc Meisjes-B team dat Nick voor het tweede jaar traint is afgelopen zaterdag ongeslagen Kampioen geworden. Proficiat !

  Kampioen en nieuwe activiteiten!
  Tamar Heren 2, getraind door Nick en uitkomend in de Nuvoc Recreanten Competitie, is deze week kampioen geworden. Proficiat!

   

  • Nick traint nu ook wekelijks jeugdige volleybaltalenten van Peelpush.
  • Accres Sportstimulering Apeldoorn huurt Nick in voor het verzorgen van een groot aantal volleybalclinics in het Apeldoornse Voortgezet Onderwijs tijdens de Nationale Sportweek.
  • Nick begeleidt dan ook het onderdeel volleybal binnen de sportinstuiven voor groepen 6 van de basisscholen in Apeldoorn.

  Nieuwe activiteiten!

  • Volleybalvereniging DKJO te Mierlo schakelt Nick in februari-maart in voor 15 kennismakingslessen volleybal voor basisschoolleerlingen, gevolgd door een instuif bij de club.
  • Voor volleybalvereniging Civitas te Venlo gaat Nick in april en mei gedurende vier clinics minitrainers opleiden. 

   1e Plaats Euregio Toernooi Dilsen

  Zondag 23 december 2007 behaalde het Rayonteam Zuid-Oost van Nick de 1e plaats van het zeer sterk bezette volleybaltoernooi in Dilsen (België). Een prachtig resultaat. Bovendien werd Kim de Wild, libero van het team, tot meest waardevolle speelster van het toernooi uitgeroepen!

  Nieuwe activiteiten!

  • Voor volleybalvereniging Civitas te Venlo verzorgt Nick op 11 januari een speciale training voor de mini's ter gelegenheid van de opening van de nieuwe sporthal.
  • Volleybalvereniging Hovoc te Horst heeft Nick ingehuurd om een clinic voor trainers te geven. Thema: bewegingsscholing en gebruik agility ladders in volleybaltraining.

  Nieuwe activiteiten!

  • Op 16-12-2007 verzorgt Nick een clinic Fun in Athletics voor de trainers van Atletiekvereniging Unitas in Sittard.
  • In december 2007 geeft Nick, in opdracht van volleybalvereniging Fortutas, een serie kennismakingslessen volleybal op de basisschool in Ospel.
  • Ook in 2008 leidt Nick de trainers van Volleybalclub Herten, via maandelijkse clinics, verder op.
  • Op 23-12-2007 neemt het Meisjes-B-2e jaars Rayonteam van Nick deel aan een zwaar bezet volleybaltoernooi in Dilsen (België).

  Website Nick de Wild Sportsupport & Volleybaltraining geopend - donderdag 8 november 2007

   

    

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 •  Afdrukken   
  © 2007-14 Nick de Wild  : Website door B-Smart Web Solutions : Gebruiksovereenkomst : Inloggen